Press clipping

VEČERNJE NOVOSTI, 15. maj 2006. godine

BEOGRADSKI SPORTSKI FESTIVAL NA ADI


NEVIĐENE VEŠTINE


Beogradski Sportski Festival, drugi po redu, održaće se na Adi Ciganliji od 26. do 28. maja. U preko 100 sportskih disciplina mogu da se oprobaju svi koji to žele, a najbolji će biti nagrađeni. Ovaj festival donosi brojne novitete, poput veslačke regate, u kojoj će učestvovati 450 takmičara iz raznih zemalja. Mnogi najavljeni sportovi, kao što su ninjutsu, krav maga, tai či čuan, kod nas još nisu viđeni. Po prvi put će se održati i internacionalno takmičenje za najjačeg čoveka "Strongest man".

- Manifestacije poput Beogradskog sportskog festivala privlače turiste i čine Beograd svetskom metropolom – izjavio je Dejan Veselinov, PR Turističke organizacije Beograda.

U košarci, odbojci i drugim sportovima učestvovaće svi fakulteti Univerziteta u Beogradu. Biće i besplatnih bandži skokova, za koje je prijavljivanje u toku. Drugog dana festivala organizovani su celodnevni koncerti. Pored žive svirke posetioci će moći da posmatraju najbolje "adrenalin" sportiste – skakače i akrobate. Cilj festivala je promocija sportskog života mladih, a ulazna sva takmičenja biće besplatna.

J.D.P.

PRESS, 15. maj 2006. godine

Ada Ciganlija


Beogradski Sportski Festival


Beogradski Sportski Festival održaće se na Adi Ciganliji od 26. do 28. maja. Ovogodišnji fest donosi brojne novitete – veslačku regatu u kojoj će učestvovati 450 takmičara, kao i takmičenje za najjačeg čoveka, koje će biti na internacionalnom nivou. U sklopu ove manifestacije odigraće se i revanš teniski meč između glumca Dragan Jovanovića i gradonačelnika Nenada Bogdanovića.

Sport Fest-u će se pridružiti i koalicija 30 nevladinih organizacija koja sprovodi akciju "Adrenalinom protiv droge" sa popularnim sadržajem ekstremnih sportova, koji će biti okupljeni u posebnoj "adrenalin zoni". Koncert za adrenalin održaće se na dve bine sa početkom u 12 časova, gde će se naizmenično nastupati domaći bendovi.

LJ. A.

KURIR, 15. maj 2006. godine

Ada Ciganlija


SPORTSKI FESTIVAL


Drugi po redu Beogradski Sportski Festival održaće se od 26. do 28. maja na Adi Ciganliji, u organizaciji Beogradske Kulturne Mreže, a uz podršku Skupštine grada, Ade Ciganlije i Uprave za sport Republike Srbije.

- Prošle godine se pokazalo koliko je ovaj festival važan za sve nas i zbog toga vodimo računa da, koliko god je moguće, podržimo manifestaciju koja neguje zdrav život kako mladih, tako i svih onih koji se tako osećaju. Prezentacija veštine, snage, spretnosti i hrabrosti kroz 150 sportova izazvaće pažnju mnogih posetilaca Ade Ciganlije – rekla je Radmila Hrustanović, zamenik gradonačelnika Beograda.

Vesti
design by
Trilenium & MASSVision
produced by MASSVision
powered by cMASS