Američki fudbal

Petak, 26. maj 2006. godine

16.00 - 18.00 Javni trening

18.00 - 19.00 Učešće posetilaca

 

Subota, 27. maj i nedelja, 28. maj 2006. godine

15.00 - 17.00 Javni trening

17.00 - 18.00 Učešće posetilaca

O Vukovima

Klub američkog fudbala Beograd-Vukovi je među prvim osnovanim klubovima ovog sporta u Srbiji. Nastao je okupljanjem zaljubljenika u ovaj sport sada već daleke 2002. godine, kada se grupa entuzijasta odlučila da svoje redovno okupljanje i treniranje formalizuje, osnovavši KAF Beograd-Vukove.

Svoju prvu utakmicu ekipa je odigrala još 2003. godine, protiv svog, ispostaviće se, najvećeg rivala do sada, kragujevačkih Wild Boars-a, da bi nakon toga učestvovala u Prvenstvu Srbije, kao i Kupu, gde je osvojila vicešampionsku i šampionsku titulu, respektivno.

Organizaciono, Vukovi su odskočili tokom 2004. godine, kada je klub u potpunosti utemeljen. Danas ga čini oko 100 članova. Velika popularizacija ovog sporta je usledila nakon održavanja prijateljske utakmice za Trofej Beograda između reprezentacija Srbije i Slovenije 16.10.2005. godine, sa direktnim televizijskim prenosom  i punim tribinama stadiona FK Obilić, kada je, zbog priliva velikog broja novih igrača, klub morao da podeli svoje redove u prvi i drugi tim, koji redovno treniraju. Za organizaciju ove utakmice zaslužan je upravo klub Beograd Vukovi pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda.

Data/Images/vukovi_s.jpg

Sada se ekipa vredno sprema za predstojeću SELAF ligu koja počinje tačno na Đurđevdan, gde Vukovi dočekuju ekipu Ljubljana Silwerhawks-a. Sama liga traje do početka oktobra, tako da će fanovi Vukova imati prilike da još tri puta vide ovu ekipu na beogradskim terenima.

O Savezu

Savez američkog fudbala Srbije (skraćeno SAFS) osnovan je 2003. godine od strane nekoliko tada vodećih klubova u zemlji (Beograd, Kragujevac, Sremska Mitrovica). Ideja Saveza je bila da okupi sve klubove čiji je broj rastao iz meseca u mesec i koordiniše njihov rad i organizuje takmičenje. Za sada, iza Saveza su ostala dva uspešno organizovana takmičenja – Liga SAFS, održana 2004. godine, koju je osvojio KAF Kragujevac Wild Boars, i Kup SAFS, održan 2005. godine, koji je osvojio KAF Beograd Vukovi. Takođe, prošle godine je SAFS mogao da zabeleži svoju prvu međunarodnu utakmicu protiv Slovenije na stadionu FK Obilić.

Data/Images/safs_s.jpg

Ove godine se igraju paralelno dve lige – SELAF liga sa punom zaštitnom opremom, u kojoj učestvuju četiri tima iz Srbije (Beograd, Novi Sad, Sremska Mitrovica, Kragujevac), i tim iz Slovenije (Ljubljana Silverhawks), kao i SAFS liga bez opreme, kojoj je ovo poslednja godina, te će ona prerasti u klasično takmičenje sa opremom i sekciju za flag football. Uz ove dve lige, SAFS očekuje još jedan Trofej Beograda u oktobru, gde će najverovatniji protivnik biti reprezentacija Austrije.

 

SAFS trenutno broji 19 klubova, sa ukupno preko 800 registrovanih igrača, što je zaista veliki broj igrača za jedan tako mlad savez. Takođe, SAFS je punopravni član Sportskog Saveza Srbije, kao i evropske federacije američkog fudbala – EFAF-a.

Vesti
design by
Trilenium & MASSVision
produced by MASSVision
powered by cMASS