Brazilska Điju Džica
Program će se održati u petak, 26. maja 2006. od 18.50 do 19.05 na glavnim tribinama kod sudijskog tornja.
Shooto Klub "Despot Stefan"

Data/Images/shooto_s.jpg

Shooto klub "Despot Stefan" je nastao u Beogradu u jesen 2004. godine, sa idejom buđenja svesti o sportu i zdravom životu kod omladine i starijih. Osnivači su predsednik i organizator Orlović Aleksandar, i direktor tj. trener Latinčić Nenad. Sala kluba se nalazi u Lješkoj ulici br. 9 na Banovom brdu. Treninzi, kao i upis članova, održavaju se radnim danima (ponedeljak, sreda, petak) od 16.30 do 18.00 u sali "Bina".

BJJ (Brasilian Jiu Jitsu) je u Srbiju došao sa Žerjal Jovom kao pionirom ovog sporta u nas. Zahvaljujući sportskom duhu nacije srpske, BJJ u Srbiji, kao obavezna veština slobodnog borenja, doživljava procvat i otvara se nekoliko BJJ i SHOOTO klubova: "Hajduk"- Kula, Dejan Tešić; "Beograd"- Beograd, Jovan Milićević; "Dušan Silni"- Beograd, Jovan Manojlović; među njima i Shooto klub "Despot Stefan" u gore navedenom sastavu.

Osnova treninga i veštine

Treninzi su bazirani na pripremi članova-takmičara za rad zagrejavanjem, pokaznom tehnikom u kategoriji vežbača i kombinovanim ili uslovljenim sparingom, a završavaju se rastezanjem sa elementima yoga opuštanja mišića i celoga tela.

BJJ se zasniva na principu dovođenja protivnika u parter, zatim kontrole tela u parteru (održavanja ravnoteže – prevrtanja – balansa, na ili pored protivnika), kako svog, tako i protivnikovog kretanja, i na kraju finalizacije, ili završavanja protivnika tehnikama gušenja, poluga,... do svesne predaje protivnika, kada on daje znak predaje tako što lupa o tatami ili telo partnera. U principu, SHOOTO (BJJ sa mogućnošću udarca) mogu da treniraju svi, bez obzira na uzrast i fizičku spremu, pod uslovom da su zdravstveno podobni za fizički napor.

 

Treninzi se održavaju u Sportskom centru "Partizan" - "Stara Sokolana" na Banovom Brdu, Lješka 9, pon-sre-pet od 16.30 do 18.00. Tel. 064/16-78-152

Vesti
design by
Trilenium & MASSVision
produced by MASSVision
powered by cMASS