Mini golf

Subota, 27. maj i nedelja, 28. maj 2006. godine

10.00 - 19.00

Kup turnir.


Data/Images/logowmf_s_no1.jpg

Prijave za takmičenje, sa kontakt telefonima, možete poslati na mail mgkpobednik@yahoo.com ili pozvati lično na 064 155 31 05, do petka 26.05.2006 (12h), kada će se napraviti konačan spisak i razvrstavanje po grupama i terminima. Pravila vezana za terene i ostale informacije (treninzi i slično) biće istaknuta na mini golf terenima (Ada Ciganlija) ili ih možete saznati putem telefona.

MINI GOLF KLUB "POBEDNIK"
Istorijski razvoj u svetu. Mini golf kao sportska igra nastao je u Švedskoj 1937. godine. Nakon toga, udruživanjem više zemalja Evrope, organizovano je Prvo Evropsko prvenstvo 1959. godine, koje je održano u Italiji (Gardone).

Svetska Mini Golf Sportska Federacija (WMF) osnovana je 1991. godine i trenutno ima 35 članica-država. U toku 2000. godine priključile su joj se i azijske zemlje. I naša zemlja je članica ove Svetske Federacije, ali još nismo učestvovali na internacionalnim takmičenjima.


Istorijski razvoj u Srbiji. Ideja stvaranja Društva Mini Golfera u Beogradu nastala je 28.03.2004. Na proleće te iste godine organizovano je Prvo (nezvanično) Prvenstvo Beograda, na terenu Ade Ciganlije, a trajalo je nepunih 5 meseci. To je prvo organizovano takmičenje na teritoriji Beograda, koje je nastavljeno i 2005. godine, a počelo je i ove sezone.

Data/Images/dscf1546_s.jpg

Data/Images/pobednik_s.jpg

O "Pobedniku". U cilju afirmacije mini golf sporta u Beogradu i Srbiji, Društvo je podnelo zahtev za registraciju Ministarstvu Prosvete i Sporta, a registrovano je 26.07.2005. kao Mini golf klub "Pobednik".


Naziv i logo (Pobednik sa štapom i lopticom u ruci) Kluba predstavljaju spomenik na Kalemegdanu – ujedno i simbol Beograda. Na Kalemendanskoj tvrđavi nalazio se i poznati teren koji je poznat generacijama Beograđana i turista, a razrušen je devedesetih godina prošlog veka. Jedan od ciljeva Kluba je da se ponovo napravi jedan od sistema mini golf terena na Kalemegdanu, kako bi se mini golf opet popularizovao, i u rekreativne, a pre svega u takmičarske svrhe.


Članstvo. U ovom trenutku, Klub ima 22 člana i dosta simpatizera. Članstvo je besplatno. Primera radi, najbrojnija je Nemačka sa registrovanih 12000 sportista i preko 5000 terena!

Tereni. Mini golf tereni u Beogradu su vrlo zapušteni i u lošem stanju:


  • Ada Ciganlija (mini golf);
  • Ada Ciganlija (minijaturni golf);
  • Sportski centar "25. maj" (minijaturni golf);
  • Sportski centar "Olimp" (mini golf);
  • Sportski centar "Košutnjak" (minijaturni golf);
  • Studentski grad (nestandardizovan).

Data/Images/pioneerwork_s.jpg

Aktuelnosti. U septembru 2005. godine, Klub je dobio na korišćenje terene u okviru Sportskog centra "25. maj", koji su trenutno u fazi renoviranja i pripreme za razna takmičenja i, što je još značajnije, osnivanje Prve Mini Golf škole u Srbiji (sa pravilnikom igre Svetske Mini Golf Federacije).

Rokovi za prijave Prvenstva Beograda 2006. su do 15 juna. Igraće se kombinacija terena (sistem 1+2) Ade Ciganlije i Sportskog centra "25. maj".

Vesti
design by
Trilenium & MASSVision
produced by MASSVision
powered by cMASS