Sportsko penjanje

Petak 26. maj i subota 27.maj 2006. godine

12.00 - 20.00

Prezentacija sportskog penjanja za posetioce Ade.

Za 100 posetioca Ade koji su se prethodno prijavili, biće organizovano penjanje na veštačkoj steni na prilagođenim stazama za početnike. Svi koji se popenju do vrha kvalifikovaće se za takmičenje za rekreativce. Finale je u nedelju od 15.00. Nagrada za osvojena prva tri mesta (M, Ž) za rekreativce je besplatno učlanjenje u klub i penjanje na veštačkoj steni na Adi u trajanju od jedne godine.

 

Nedelja 28. maj 2006. godine

18.00 Finale rekreativaca, zvanični Kup Beograda u disciplini brzinsko penjanje u kategoriji seniori i juniori (muškarci i žene).

Za posetioce Ade koji se nisu prijavili preko sajta omogućeno je besplatno učešće u disciplini prečkanje (bočno penjanje). Najbolje plasirani učestvuju na takmičenju za rekreativce u težinskom penjanju.

Prijava za besplatno penjanje ovde.

 

O sportskom penjanju i veštačkoj steni na Adi

Sportsko penjanje razvilo se kao disciplina alpinizma gde se penju kratki, ali ekstremno teški smerovi odnosno staze u stenama. Penjačka oprema se koristi kao sigurnost u slučaju pada i ne sme se koristiti pri napredovanju. Veštačka stena na Adi Ciganliji predstavlja penjački centar takmičarskih događaja i okupljanja novih članova. Stena je reljefna i od poliestera je. Visina stene je 15m, a obim 25m. Otvorena je za sve posetioce Ade i mogu probati penjanje svi stariji od 6 god. na prilagođenim lakim stazama za početnike. Informacije o penjanju mogu se videti na sajtu.

 

Penjački klub Vertikal

tel: 381 64 13 13 109

www.vertikal.org.yu

 

Data/Images/img_1285_s.jpg

Data/Images/img_1273_s.jpg

 

Vesti
design by
Trilenium & MASSVision
produced by MASSVision
powered by cMASS